T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
UŞAK / BANAZ - Fadime-Halil İbrahim Karahan Derbent Ortaokulu

Fadime-Halil İbrahim Karahan Derbent Ortaokulu

Telefon
2763512286
Belgegeçer
2763512286
WEB
https://banazfhikderbentortaokulu.meb.k12.tr
Adres
DERBENT KÖYÜ AŞAĞI MEVKİİ AŞAĞI SK. NO: 95 BANAZ / UŞAK
Vizyon
VİZYONUMUZ Öğrenmenin ihtiyaç olduğunu bilen, öğrendiklerini uygulayabilen, geçmişini anlayıp, gelecek yüzyılın ihtiyaçlarına göre hazırlık yapabilen, kendine güvenen, doğruları savunan, kendini yenileyebilen, sevgi ve hoşgörü iklimi soluklayan bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Misyonumuz Milli değerlerimizi benimseyen, ahlaki değerlere sahip, öğrenmeyi öğrenen, kendisiyle barışık, kendini ifade edebilen ve teknolojiyi etkin kullanabilen, üretken bireyler yetiştirmek için varız.
Başarılar
Okulumuz her yıl akademik, sportif ve sosyal-kültürel açılardan önemli başarılara imza atmaktadır. SBS, TEOG ve LGS gibi ilköğretimden ortaöğretime geçişi belirleyen sistemlerde fen lisesi, Anadolu lisesi ve sosyal bilimler lisesi gibi nitelikli okullara öğrenci gönderebilme başarısını sürekli hale getirmiştir. 2016 TEOG Sınavı Banaz birincisi ve 2020 LGS Banaz birincisi okulumuzdan çıkmıştır. Bunun yanında her sene İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavını kazanarak burs almaya hak kazanan öğrencilerimiz de olmaktadır. Okulumuz ilçe, il ve ülke genelindeki sportif ve sosyal-kültürel yarışmalara da sürekli olarak katılım göstermekte ve bu kategorilerde de değişik başarılara imza atmaktadır. Ana sayfamızdaki başarılarımız bölümünde okulumuzun elde ettiği başarılara ayrıntılı olarak yer verilmiştir.
Öğretmen :11
Öğrenci :85
Derslik :4
Çok Amaçlı Salon :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :700
Öğretim Şekli :Normal
Saatler
Ders başlama saati: 09.00 Ders bitiş saati: 15.20
Isınma
Kaloriferli
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Köyümüz Banaz ile Uşak arasında olup Ankara-İzmir asfaltına 3 km uzaklıktadır. Köyümüzden ilçeye ve il merkezine ulaşım köy minibüsleriyle ve köylülerin şahsi otomobilleriyle sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi
Öğretmen servisimiz yoktur. Öğretmenlerimiz okulumuza kendi araçlarıyla geliş gidiş yapmaktadırlar. Köyümüze bağlı Nohutova Mahallesi´nde yaşayan taşımalı öğrencilerimizi taşıyan 1 adet öğrenci servisimiz mevcuttur.
Yerleşim Yeri
Derbent Köyünün nüfusu 1600 civarındadır. Köy geniş bir yerleşim alanına sahiptir.Geçim kaynağı Tarım ve Hayvancılıktır.Uşakta Özel sektörde çalışan birçok işçisi vardır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Köyümüz ilçe merkezine 11 km, il merkezine 21 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
Okulumuzun öğrenci mevcudu ortalaması 85´tir. 4 sınıfımıza ilaveten sınıf olarak kullanabileceğimiz boş bir dersliğimiz mevcuttur.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulumuz sınavla öğrenci almamaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
2014 Yılı TEOG Sınavı Puan Ortalaması: 307,35 2015 Yılı TEOG Sınavı Puan Ortalaması: 306,3908 2016 Yılı TEOG Sınavı Puan Ortalaması: 324,09 2017 Yılı TEOG Sınavı Puan Ortalaması: 318,0090 (Ayrıntılı istatistiklerimize TEOG ve LGS İstatiklerimiz bölümünden ulaşabilirsiniz.)
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin tamamı üst kademeye devam etmektedir.
Sportif Etkinlikler
Öğrencilerimiz arasında futbol, voleybol ve masa tenisi turnuvaları düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler
Öğrencilerimiz arasında zeka oyunları turnuvaları düzenlenmektedir.
Proje Çalışmaları
Okulumuzun şartlarına uygunluk şartına bağlı olarak yerel ve ulusal düzeyde yürüttüğümüz proje öalışmaları mevcuttur.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Erasmus + hareketliliklerine başvurular yapılmaktadır.
Yazdır