T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
UŞAK / BANAZ - Fadime-Halil İbrahim Karahan Derbent Ortaokulu

Uşak Belediyesi ''Diyabet Nedir?'' Temalı Resim Yarışması

ÖDÜLLÜ RESİM YARIŞMASI

Yarışmanın konusu ve amacı

MADDE 1: (1) İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen teması "DİYABET NEDİR?" başlıklı ödüllü resim yarışması ile diyabet hastalığı konusunda toplumu bilinçlendirmek, risk faktörleri konusunda kalıcı davranış değişikliği sağlamak, hastalığı erken dönemde saptamak ve ilerlemesini önlemek maksadıyla farkındalık oluşturulması ve bilinç düzeyinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.

Yarışmaya katılım:

MADDE 2- (1) Yarışmaya Mili Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel ilkokulların, ortaokulların ve liselerin tüm kademesindeki öğrencileri katılabilir.

Yarışmaya katılacak eserlerde aranan şartlar

MADDE 3- (1) Yarışmaya katılacak eserlerde aşağıdaki şartlar aranır.

a) Yarışmaya gönderilecek resimlerde resim tekniği serbesttir. b) Resimlerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, herhangi bir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yayın organında yer almamış olması gerekir. c) Resimler paspartulu (mukavva karton arasında) gönderilir. ç) Resmin herhangi bir yerinde, bir yerden alınmış ve resme yapıştırılmış resimler yer alamaz. d) Her yarışmacı, yarışmaya yalnızca bir resim ile katılabilir. e) Yarışmaya gönderilecek resimlerin ön yüzüne öğrenci veya okulun ilgili kişisel bilgileri yazılamaz. Ayrıca resimlerin arka sayfası, yarışma etiket formu işlemi dışında kullanılamaz. f) Yarışmaya gönderilecek resimler, 35*50 ebatlarındaki (boyut) resim kâğıtlarına yapılır. g) Yarışmaya gönderilen resmin arka sayfasına ve paspartunun üzerine öğrencinin ve okulun iletişim bilgilerini içeren "Yarışma Etiket Formu" yapıştırılır. (2) Birinci fıkrada belirtilen şartları taşımayan resimler değerlendirmeye alınmaz.

Telif hakkı

MADDE 4-(1) Derece alsın veya almasın tüm eserler (resimler) Uşak Belediyesi Diyabetle Yaşam Merkezi tarafından kullanılabilir. Bunun için resim sahibine herhangi bir telif ücreti ödenmez. (2) Yarışmaya katılan eserler (resimler) sahibine geri gönderilmez. Resim sahibinin hakkı saklı kalmak kaydıyla, resmin tüm imtiyazı Uşak Belediyesi Diyabetle Yaşam Merkezine aittir. Yarışmaya katılan öğrenciler bu şartları kabul etmiş sayılır.

Başvuru elemeler ve eserlerin değerlendirilmesi

MADDE 5- (1) Başvuru, eleme ve değerlendirmede aşağıdaki usul ve esaslar uygulanır. a) Resimler, önce okullarda Resim öğretmeninin başkanlığında en az 3 (üç) öğretmenden oluşan bir komisyonca incelenir ve değerlendirilir. Bu inceleme ve değerlendirmelerde şartnameye uymayan eserler elenir. Resim öğretmeninin olmadığı okullardaki inceleme, değerlendirme ve eleme görevlendirilecek diğer öğretmenlerce yapılabilir. b) Okulu temsil edebilecek en iyi 3 (üç) resim, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilir. c) İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen resimler, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde kurulacak olan değerlendirme komisyonlarında incelenerek, Resim Öğretmeninin başkanlığında en az 3 (üç) öğretmenden oluşturulacak bir komisyonca incelenir ve değerlendirilir. ç) İlçeyi temsil edebilecek ve şartname esaslarına uygun en iyi 3 (üç) resim, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilir. d) İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen resimler, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde kurulacak olan değerlendirme komisyonlarında incelenerek, Resim Öğretmeninin başkanlığında en az 3 (üç) öğretmenden oluşturulacak bir komisyonca incelenir ve değerlendirilir.

MADDE 6- (1) Öğrencilerin eserlerini okul müdürlüklerine teslim tarihi 28.02.2022-18.03.2022 mesai bitimine kadardır. (2)Okul müdürlükleri tarafından seçilen eserlerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim Tarihi: 23.03.2022 mesai bitimine kadardır. (3)İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından seçilen eserlerin İl Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim tarihi: 28.03.2022 mesai bitimine kadardır. 

İli temsil edebilecek ve şartname esaslarına uygun eserlerin Uşak Belediyesi Diyabetle Yaşam Merkezine gönderilmesi için son başvuru tarihi 01.04.2022 olup, belirtilen tarihten sonra gönderilen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Değerlendirme komisyonu

MADDE 7- (1) Uşak Belediyesi Diyabet İle Yaşam Merkezi tarafından oluşturulacak Değerlendirme Komisyonu'nda, Uşak Belediyesi Diyabet İle Yaşam Merkezini temsilen 1 (bir) Resim öğretmeni, Milli Eğitim Bakanlığını temsilen Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 4 (dört) Resim öğretmeni olmak üzere toplam 5 (beş) kişi görev alır.

Ödüller ve ödül töreni

MADDE 8- (1) Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerine verilecek ödüller aşağıdaki şekildedir. a) Birincilik: Bisiklet b) İkincilik: Tablet c) Üçüncülük: Eşofman Takımı d) Ödüller, 08.04.2022 tarihinde düzenlenecek olan Uşak Belediyesi Diyabetle Yaşam Merkezi kapsamında tören ile verilir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.03.2022 - Güncelleme: 07.03.2022 15:20 - Görüntülenme: 271
  Beğen | 37  kişi beğendi