T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
UŞAK / BANAZ - Fadime-Halil İbrahim Karahan Derbent Ortaokulu

Alo 191 Uyuşturucu İle Mücadele Danışma ve Destek Hattı

25-02-2022

ALO 191 Uyuşturucu İle Mücadele Danışma ve Destek Hattı Nasıl Hizmetler Sunar?

Uyuşturucu madde kullanan kişilere ihtiyaçlarına göre gerekli bilgilendirme verilerek, tedavileri için en uygun merkezlere yönlendirme sağlanır.

Uyuşturucu maddeyi bırakma konusunda kararsızlık yaşayan kişilerle motivasyonel görüşme yapılarak, tedavi olmaları yönünde motive edilir.

Uyuşturucu madde kullanan bireylerin yaş aralıklarına göre, nasıl iletişim kurulması gerektiği konusunda ailelere bilgilendirme yapılır.

Bağımlılık süreçlerinde ailenin de destek almasının önemli olduğu vurgulanarak, ilgili birimlerden destek almaları konusunda bilgilendirme sağlanır.

Yakınlarının (öğrencisi, çocuğu, eşi, komşusu vb.) madde kullanımından şüphe duyan kişilere madde kullanımına bağlı görülebilecek davranış, duygu durum ve fiziksel değişikler hakkında bilgi verilir.

Madde kullanımı olan kişilerde yaşanabilecek süreçler (şiddet, gasp, istismar vb.) konusunda bilgilendirme yapılır. Konu hakkında başvurabilecekleri diğer kurumlar (Emniyet Müdürlükleri, Sulh Hukuk Mahkemeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlükleri, Halk Sağlığı Müdürlüğü Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Şubesi / Birimi, belediyeler) hakkında da bilgi verilir.

ALO 191 Uyuşturucu İle Mücadele Danışma ve Destek Hattını Kimler Arayabilir?

Uyuşturucu kullanıcısı iseniz ve bırakmak istiyorsanız,

Alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığı hakkında bilgi almak istiyorsanız,

Çocuğunuzun, arkadaşınızın, komşunuzun, öğrencinizin ya da herhangi bir yakınınızın uyuşturucu kullandığından şüpheleniyor ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız,

Yakınlarınızı uyuşturucu madde bağımlılığından nasıl koruyacağınızı öğrenmek istiyorsanız,

Çevrenizde bulunan uyuşturucu bağımlılarına nasıl yardımcı olacağınızı öğrenmek istiyorsanız,

Alo 191 hattını aradığınızda bilgilerinizin üçüncü kişi ve kuruluşlarla paylaşılacak endişesi yaşamadan destek almak istiyorsanız,

Uyuşturucu madde kullanımını bıraktığınız halde, madde kullanma isteği duyuyor ve bununla mücadele etmekte zorlanıyorsanız,

Uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili destek almak istediğiniz her konuda 191 Hattını arayabilirsiniz.

ALO 191 Uyuşturucu İle Mücadele Danışma ve Destek Hattı Ne İş Yapar?

Alo 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı, alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığıyla ilgili hizmetlerin verildiği, kişiye uygun gerekli yönlendirmelerin yapıldığı, vatandaşların uyuşturucu ile mücadele kapsamında hizmet alabilecekleri danışma ve destek hattıdır. Hattın amacı; önleme, tedavi ve rehabilitasyon mekanizmalarını destekleyerek güçlendirecek şekilde organize edilmiştir.  Alo 191 sabit hatlardan ücretsiz olarak 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.

Daha detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.02.2022 - Güncelleme: 25.02.2022 13:43 - Görüntülenme: 223
  Beğen | 8  kişi beğendi